Praktisk information

Praktisk information

Beklædning

Mange har en forestilling om, at det kræver dyrt udstyr at vandre. Men det passer ikke. Fornuftigt fodtøj og påklædning tilpasset vejret rækker i de fleste tilfælde.

En let vindjakke med hætte er god at have med, da du ofte vil komme til at færdes, hvor det blæser. Frem for en stor trøje er det bedre med mange lag, så kan du meget bedre justere din kropstemperatur.

Et regnslag kan anbefales, da det gør det muligt at komme af med varmen, når du vandrer. Er der tale om kraftigere regn i kombination med blæst, så er det nødvendigt at supplere med regnbukser. Nyere svedtransporterende, regntætte jakker kan også bruges. Skal du gå langt, så prøv først at teste dit regntøj en dag, det regner meget. Ikke alt kan holde, hvad der loves. En lille let paraply er heller ikke så tosset til at klare den værste regn.

Tænk også over, at der kan være skovflåter i naturen. Bukseben med indsyede elastikker, der strammer let omkring anklerne, giver den absolut bedste påklædningsmæssige beskyttelse mod skovflåter – og dermed skovflåtbid.

Fodtøj

Du kan vælge vandrestøvler i mange forskellige udgaver. Mange foretrækker dog at vandre i solide udesko, evt. i kombination med vandresandaler. Det kan være godt at have mulighed for at skifte fodtøj undervejs, hvis der er tale om en længere vandretur. Fodtøj bør altid være gået til inden længere vandringer. Det kan være smart at medbringe et par ekstra sokker, da fugtige fødder er mere modtagelige for vabler, og det kan ødelægge din tur. Hvis det regner  kan sko med Gore-Tex bruges i  stedet for gummistøvler.

Sol-beskyttelse

Husk altid solcreme, hvis du går midt på dagen. En hat med halvbred skygge kan anbefales. Du slipper for sol direkte i øjnene, og den kan tage en del sol fra siden. Husk, en time i stærk sol uden beskyttelse er nok til at blive solskoldet – også i september.

Mad og drikke

Til de fleste ture får du en sandwich, frugt og ½ liter vand udleveret inden start. Hvis du mener, du har behov for yderligere i løbet af turen, skal du selv tage det med. Energibar og kaffe/te kan være et godt tip til de længere ture, men vand slukker nu engang tørsten bedst.

Bær det, du skal have med, på ryggen.  Særligt på de længere ture er det vigtigt, at rygsækken sidder godt på ryggen og følger kroppens bevægelser.

Medbring gerne siddeunderlag til pauserne.

Må man tage sin hund med?

Det må du gerne, men sørg for at hunden altid er i snor og, at den ikke er til gene for de øvrige vandrere og eventuelle andre hunde. Du skal selvfølgelig også være sikker på, at den kan klare turen. 

Du må også gerne have din hund med i ferieboligen på Skagen Strand mod et gebyr. Du kan læse mere her

Forplejning

Du skal tilmelde dig på forhånd både til morgenbuffét, fælles aftensmad og festaften. Ved ankomst får du voucher der skal afleveres i Restaurant Skagen Strand.

Bor du i et af vores feriehuse og ikke ønsker morgenmadsbuffet, kan du bestille vores ”Take Away” morgenmenu eller friskbagt morgenbrød. Det kan du se mere om her

Sengelinned

Når du lejer feriehus hos os, kan du vælge at tage sengelinned og håndklæder med hjemmefra, eller du kan leje en linnedpakke. Se mere her

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 9848 7222 eller reception@skagenstrand.dk