i Kunst & Kultur i Skagen og område
Kunst og kultur

Kunst & Kultur i Skagen og område

Oplev de klassiske gule huse i Skagen by - de oser af charme og kultur. Derudover er Skagen jo kendt for Skagensmalerne og godt kunsthåndværk. Skagen inspirerer stadig.

Skagens Museum

Ancher Hus, Skagen
Her boede Anna og Michael Ancher sammen med deres datter Helga. De var begge malere. Hun var fra Skagen - han var fra Bornholm. Blev i 1967 åbnet som museum. 
Anchers Hus

Skagens Museum, Skagen
Blev stiftet i 1908 for at samle og bevare skagensmalernes værker. De mest fremtrædende er Anna og Michael Ancher og P.S. Krøyer. NB! Har ofte arrangementer for børn, f.eks "Bliv kunstmaler for en dag"
Skagens Museum

Drachmanns Hus, Skagen
Huset var i årene 1902-1908 bolig for digteren og marinemaleren Holger Drachmann. Alt inventar samt møbler og malerier stammer fra hans tid i huset. 
Drachmanns Hus

Skagens Bamsemuseum, Skagen
Er Skandinaviens eneste Bamsemuseum. Bamser af alle slags, unge og gamle og med forskellige historiske baggrunde. Stemningen er eventyrog nostalgi.
Skagens Bamsemuseum 

Skagens By- og Egnsmuseum, Skagen
Oplev den fattige fiskers huse og se Skagens spændende redningshistorie. Museet har bl.a. specialsamlinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart,samt udstilling om byens og landskabets udvikling. NB!  Børnevenligt museum med udfoldelsesmuligheder og frirum for børn i alle aldre.
Kystmuseet

Skagen Naturcenter
Udstilling om områdets natur, lige fra hvordan det hele begyndte. Der arrangeres naturvandringer og ekskursioner i højsæsonen. 
Skagen Naturcenter

Bunkermuseet i Hirtshals
I løbet af 2. verdenskrig byggede den tyske besættelsesmagt 7500 bunkere i Danmark. I et fantastik smukt naturområde ved Hirtshals Fyr ligger Danmarks eneste udgravede komplette tyske forsvarsanlæg - det 10. batteri.
I skolernes sommer- og efterårsferie er der guidede omvisninger. Ellers er der åbent for besøg på egen hånd. Der kan også bestilles privat omvisning. Læs mere her

Dorthe Hansen Keramik & Café, Bindslev
Skønt beliggende med terrasser rundt huset og legeplads til børnene. Unika keramik og gode brugsting. Værkstedet er åbent når der arbejdes. Hyggeligt kaffe/tehus med espresso, latte og the samt lækkert hjemmebag.
Dorthe Hansen Keramik & Café, Bindslev

Ravværksstedet, Mygdal
Arbejdende værksted siden 1978. Lær hvordan du finder rav og hvordan du sliber rav. Alt er ægte rav og nikkelfrit sølv og 14kt guld. Få dit eget rav vurderet og evt. slebet, mens du venter. 
Rav værkstedet

Mygdal Hus, Mygdal
En forening af kunstnere og kunsthåndværkere i Nordjylland, hvor du kan opleve den nordjyske kunst på ét sted. Her er også en hyggelig café og der er åbent hele året undtagen januar til marts. Giv dig selv og dine børn en unik oplevelse.
Mygdal Hus

Skagen Kulturhus, Skagen
Kappelborg Skolen danner i dag rammen om mange kultur oplevelser i Skagen for både børn og voksne. Her er det altid værd at checke ud hvad der foregår, mens du er på ferie på toppen af Danmark.
Skagen Kulturhus 

For mere information
Ring på +45 9848 7222
eller mail på reception@skagenstrand.dk