Se pinsesolen danse

Kom og se pinsesolen danse!

Kom til Skagen Strand i den dejlige lange pinse-weekend. I år ligger pinsen fra lørdag den 22. maj til mandag den 24. maj.

Lige nu får du 15% RABAT på leje af feriehus når du booker 2 overnatninger eller mere i pinsen. 

Se ledige ferieboliger

Tidlig søndag morgen den 23. maj kan du se pinsesolen danse. Begrebet “at se pinsesolen danse” stammer helt tilbage fra 1800-tallet og blev første gang omtalt i 1869 i Vilhelm Bersøes “Fra den gamle fabrik”. Traditionen dyrkes fortsat – dog kun i Danmark.  Begrebet “at se pinsesolen danse” findes vistnok ikke andre steder end i Danmark.

Så hop med på denne danske tradition. Med lidt forberedelse bliver det en rigtig hyggelig oplevelse.  

Det er altid dejligt at dele oplevelser sammen med nogen af de nærmeste, så tag din familie eller venner med. Du kan selvfølgelig også tage afsted alene og opleve din egen tilstedeværelse i naturen mere intenst. Det vil give dig en oplagt mulighed for meditation eller mindfulness i det fri, hvis du er til den slags.

For at have en af de bedste udsigter til pinsesolens dans, anbefaler vi at du går ned til Hulsig Strand. Her kan du finde en sted mellem klitterne med læ for vinden. Hulsig strand ligger kun kort vej fra feriehusene på Skagen Strand. Følg stien fra feriehusene ned igennem det smukke grønne området. Der er kun 800 meter at gå.

Du bør klæde dig godt på for selv om det er forår kan det være koldt på denne tid af døgnet. Tag gerne et tæppe eller måske allerhelst en sovepose med. Hvis du tager sidstnævnte med, kan du tilbringe hele natten ude i det fri.  

Uanset hvad du vælger, så skal du være på plads i god til inden kl. 04.41 når solen står op søndag den 24. maj. Tag en kande varm kaffe med og måske lidt at spise. Det smager bare meget bedre ude i det fri.

Det vides ikke, om solen rent faktisk danser, eller om folk bare har fået lidt for meget at drikke, så det ser ud som om solen danser på himlen. Men nu har du muligheden for at finde ud af det. Og du må meget gerne dele dine billeder på Instragram med #skagenstrandferiecenter.

Se ledige ferieboliger i pinsen