presse

SKAGEN STRAND HOTEL & FERIECENTER KOMMER GENNEM 2020 MED SKINDET PÅ NÆSEN

21.06.2021

På trods af nedlukninger, restriktioner og forsamlingsforbud lykkedes det for det lille nordjyske feriecenter på toppen af Danmark at levere et lille sort tal på bundlinjen i 2020 - primært på grund af en sommer med mange danske gæster, som valgte et feriehus i naturen, tæt på kysten og med kort afstand til det maleriske Skagen. Juli måned endte således med en rekordstor omsætning.

Som mange andre i det danske erhvervsliv var der hos Skagen Strand Hotel & Feriecenter store forventninger til 2020, indtil Corona-restriktioner og nedlukninger ramte Danmark i starten af marts. Fra den ene dag til den anden ændrede bookingsituationen sig fra godt til skidt, faciliteterne blev lukket og medarbejderne hjemsendt – nogle på en lokal 3F-aftale og andre med lønkompensation.

Med aflyste arrangementer som Nordjyske 2-dages, Skagen Festival og Dana Cup tillige med de begrænsede muligheder for udlejning af feriehuse til andre nationaliteter i størstedelen af året, glæder man sig hos Skagen Strand trods alt over, at en rekordhøj udlejning til danske feriegæster i juli måned har givet nye gæsterelationer og tilsammen med hjælpepakker har medvirket til et neutralt resultat før skat på kr. 25.459 og en begrænset nedgang i belægning.

Efter et meget stille forår ser det ud til, at sommeren 2021 igen trækker mange feriegæster til Skagen Strand Hotel & Feriecenter. Juli måned ligger allerede nu et pænt stykke foran sidste års rekord – indtil nu har det været danske bookinger, der er tikket ind, men med den positive udvikling i corona-smitte og vaccinationer er der fortsat håb om norske, svenske og tyske gæster.

Den seneste måned har Skagen Strand Hotel & Feriecenter oplevet en øget belægning på grund af lejrskoler, der tilvælger feriecentret pga. feriehusene og mulighed for forplejning i restauranten, sportsfaciliteter, cykeludlejning og ikke mindst nærheden til en række natur-seværdigheder i området.

Skagen Strand Hotel & Feriecenter har de seneste fire år afholdt vandrefestival i september måned med +100 deltagere. Succes’en gentages i 2021 over fire dage med 11 guidede vandringer med distancer mellem 6 og 22 km i den smukke natur. Nogle vandringer foregår i aftentimerne, andre med forplejning, og de forskellige ture besøger Råbjerg Mile, Bunken Klitplantage, Solnedgangspladsen i Gl. Skagen, Grenen, vippefyret og mange andre seværdigheder. Danskerne har det sidste års tid fundet vandreskoene frem, og derfor forventes igen i år et stort antal deltagere til vandrefestivalen.

FUSION AF AKTIESELSKAB OG HOLDINGSELSKAB

Skagen Strand Hotel & Feriecenter A/S er et aktieselskab under holdingselskabet Skagen Strand Holding A/S, der ejes af feriehusejerne i Ejerforeningen Skagen Strand. Lørdag 29. maj 2021 afholdtes generalforsamling i alle tre selskaber, hvor en forenkling af selskabskonstruktionen var på dagsordenen med en sammenlægning af aktieselskabet og holdingselskabet. I henhold til vedtægterne afholdes lørdag 26. juni 2021 ekstraordinær generalforsamling, hvor fusionen ventes endeligt vedtaget.

NY BESTYRELSE OG LEDELSE PÅ SKAGEN STRAND HOTEL & FERIECENTER

Generalforsamlingen valgte en ny bestyrelse, der samtidig udvides fra tre til fem medlemmer og for første gang valgtes ekstern, faglig kompetence til bestyrelsen, Mette Green Clausen, med knap 20 års erfaring fra feriecenterbranchen. Den ny bestyrelse ønsker at øge synligheden i markedet, optimere driften og opgradere såvel feriehuse som fællesfaciliteter for herigennem at forbedre belægning og økonomi og ikke mindst værdien af feriehusene. Til at stå i spidsen for de fremtidige planer er ansat ny direktør, Peter Wallenskog.

Bestyrelsesformand Kristian Bengaard er sammen med den ny bestyrelse optimistisk i forhold til at løfte kvalitetsniveauet og imødekomme gæsternes forventninger:
”Skagen Strand Hotel & Feriecenter ligger naturskønt - tæt på havet og tæt på Skagen. Et perfekt udgangspunkt for børnefamilien, men også for par eller grupper, der ønsker at bo i eget feriehus med kort afstand til de mange lokale attraktioner, natur- og kulturoplevelser samt det charmerende by- og havnemiljø i Skagen. Vores opgave er så at sørge for gode og velholdte bygninger og faciliteter og samtidig sikre, at vores gæster bliver taget godt imod, så de føler sig hjemme her hos os” udtaler Kristian Bengaard.

OM SKAGEN STRAND HOTEL & FERIECENTER

Skagen Strand Hotel & Feriecenter er beliggende i Hulsig tæt på Kandestederne og 12 km fra Skagen. Feriecentret har 142 feriehuse samt centerbygning med badeland, konferencelokaler og restaurant, foruden sportshal, motionsrum og en lang række udendørs sportsfaciliteter og legepladser. Feriecentret har helårsåbent og er GreenKey certificeret. Feriehusene ejes af både private og virksomheder, enkelte på TimeShare-basis, der alle er medlem af Ejerforeningen Skagen Strand og herigennem medejer af Skagen Strand Holding A/S og Skagen Strand Hotel & Feriecenter A/S. Læs mere på www.skagenstrand.dk