Vandreturer i Nordjylland

Inspiration til dine vandreture i Nordjylland

Toppen af Danmark byder på rige muligheder for fantastiske vandreture. Her kommer du helt tæt på vores smukke nordjyske natur. Du kan lægge dine vandreture forbi klitplantager, de skønne bøge- og løvskove, langs idylliske åer og den smukke kyststrækning. Her findes mange afmærkede vandreruter og forslag til vandreture for enhver.

Skagen Strand feriecenter - dit udgangspunkt for vandreture i Danmark

Det perfekt udgangspunkt for vandreture i Nordjylland

På Feriecenter Skagen Strand har du det perfekte udgangspunkt for vandreture i den smukke danske natur i Skagen-området, om du er til lange vandreture eller kortere distancer. Naturen ligger der smukt lige udenfor døren, og du kan nemt finde flotte stier til dine vandreture. 

Med havet som nærmeste nabo er en vandretur langs stranden helt oplagt. Det er f.eks. en skøn vandretur at gå de 12 kilometer langs stranden ind til Skagen by. Og hvis du ønsker det, kan du vælge at tage toget retur. Det stopper lige udenfor vores hoveddør.

Ferieboliger på Skagen Strand

Se mere her

Faciliteter til sport og afslapning

Se mere

Vandreture på egen hånd

Området omkring Skagen byder på nogle af de smukkeste vandreture i Danmark og her findes mange vandreruter at vælge mellem.

 I 2015 åbnede f.eks. Grenensporet, som består af over 20 km vandreruter ved Grenen. Den korteste er 3 km og her kan alle være med. De resterende stier er trampestier og her er den længste vandrerute 10 km. Denne vandrerute kommer forbi alle fyr på Grenen og er ganske unik.  På vandreturene fortæller guider historier via touchskærme på stierne rundt om i landskabet - på dansk, engelsk og tysk. Besøgende kan også følge historierne via appen ”Toppen af Danmark”

Nordsøstien – en vandrerute i områdets kulturhistorie

En vandretur på Nordsøstien, også kaldt North Sea Trail tager dig på etaper langs både Vestkysten og Kattegatkysten - I vest fra Løkken til Skagen og fra Skagen videre sydpå til Voerså. Vandreruten er etableret efter gamle historiske spor og består i alt af mere end 5000 km stier. Vandreruterne er markeret med blå skilte og der er informationstavler med seværdigheder langs stierne. Vandreruten er opdelt i forskellige strækninger.

Kløverstierne – fire vandreture i én

De senere år er der etableret Kløverstier i Hirtshals, Lønstrup, Løkken og Sæby. Hver Kløversti består af fire vandreruter med fælles udgangspunkt og varierende længde. Vandreruterne fører dig gennem både historiske områder og fantastisk natur.

Kløverstien Hirtshals

Kløverstien Lønstrup

Kløverstien Løkken

Kløverstien Sæby

Skagen Strand feriecenter - dit udgangspunkt for vandreture i Danmark

Hærvejen – vandring på den historiske pilgrimsrute

Hærvejen er en del af den historiske pilgrimsrute fra Trondheims domkirke i Norge til Santiago de Compostela i Spanien. I Nordjylland går Hærvejen fra Frederikshavn via Aalborg til Viborg og fra Hirtshals til Viborg, hvor den fortsætter mod syd.

Hærvejen er nu genskabt som vandreruter med skiltning og information undervejs. Derfor kan Hærvejen give mange fantastiske vandreture i Danmark – også i Nordjylland.  Ruten er godt besøgt af både pilgrimme og andre vandrere. Man kan nemt vælge at gå et lille stykke af Hærvejen som en dagsudflugt - eller en større del, hvis du vil på vandreferie. Uanset længden vil vandreturen på Hærvejen bringe dig gennem smukke landskaber.

Hvis du gerne vil på vandretur på Hærvejen, kan du downloade en app med kort

Se flere vandreruter i Norjylland her: Vandreruter i Nordjylland

Har du brug for en pause fra hverdagens stress og jag? Vandreture i Danmark er afstressende på den gode måde. Det er ren nydelse at vandre i den smukke natur og kunne nyde stilheden og roen. Vandring er godt for dit helbred, både fysisk og psykisk.

Og har du børn, vil de elske at komme med. Planlæg ruten så der er en bålplads til at grille pølser og snobrød undervejs. Det smager også bare himmelsk godt efter en skøn vandretur.

Skagen Strand er medlem af Aktiv Danmark – Walking.

Aktiv Danmark er et netværk under Dansk Turismefremme, som arbejder med kvalitetssikring inden for blandt andet Vandreture.

Du kan læse mere om Aktiv Danmark her.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 9848 7222 eller mail reception@skagenstrand.dk