Trækfugle i Skagen

Oplev fugle i Skagen hele året

Skagen er måske et af de bedste områder i Danmark for ornitologi interesserede. Hele 360 fuglearter er observeret i området, heriblandt sjældne arter, som f.eks. Topskarven og den Sibirsk Jernspurv. De mange strande, hede, hav og skove er ideelle for observation af fugle og i særdeleshed trækfugle.

Fuglefestival - bo på Skagen Strand feriecenter

Fugletræk

Forårstrækket i Skagen er noget helt særligt og der er blevet noteret så mange som over 100 fuglearter fra en enkelt klittop i løbet af en dag.

Forårstrækket starter fra midt februar, men først et stykke ud i marts kan der observeres flere arter og sidst i marts begynder de første rovfugle at trække over odden. Højsæson for fugletræk er fra ultimo marts til primo juni, hvor de koncentreres i Skagen på vej mod nordøst. Et sikkert forårstegn i Skagen er derfor de mange fuglekiggere på klitterne mellem Grenen og Nordstranden.

I efteråret kan du opleve efterårets fugletræk med både vadefugle og havfugle. Her kommer hundred tusindvis af trækfugle fra hele Skandinavien, Island og Sibirien på gennemrejse.

Nogle af de rigtig gode steder for observation af fugle er blandt andet Råbjerg Mile og Milesøerne, Nordstrand, Grenen og Hulsig Hede. Desuden Hirtshals Havn, Hirtshals Fyr og Rudbjerg Knude.

Skagen grå Fyr og Skagen Fuglestation

I 2017 åbnede det nye fugle-oplevelsescenter Skagen Grå fyr. Her kan du få en oplevelse af trækfuglenes evne til at finde vej over enorme afstande. Du får også mulighed til at fordybe dig i særlige emner omkring trækfugle og selvfølgelig mulighed for at nyde udsigten fra Danmarks næsthøjeste fyrtårn 46 meter oppe. Skagen Fuglestation finder du i de historiske fyrboliger i forbindelse med Det grå Fyr.  Læs mere om Det grå Fyr her


Billede: Turisthus Nord

Skagen Fuglefestival

Hver 2. weekend i maj arrangeres Skagen Fuglefestival. Det er en festival for alle, der gerne vil dyrke sin interesse og dele oplevelsen med andre. Her kan du opleve forårets fugletræk og er du heldig kan du se op til 20 forskellige arter rovfugle på en dag, hvis vinden er i syd eller øst. Det er Dansk Ornitologisk Forening og Skagen Fuglestation, der står for arrangementet. Du kan læse mere om fuglefestivalen her

Overnatning

Her på Skagen Strand feriecenter har du et ideelt udgangspunkt for dine oplevelser. Du bor i hyggelig feriebolig med plads til 5 eller 7 personer, i rolige og landlige omgivelser med nærhed til alle de perfekte steder.

Feriebolig til 5 personer

2 etagers feriebolig
Sydvendt møbleret terrasse
Gratis adgang til faciliteter

Se mere her

Feriebolig til 6+1 person

Gulvvarme i nederste etage
Sydvendt møbleret terrasse
Gratis adgang til faciliteter

Se mere her

Som gæst har du fri adgang til alle vores faciliteter såsom badeland, tennisbaner, minigolf og meget mere.

Masser af gratis faciliteter

Fri adgang til over 30 aktiviteter for både børn og voksne

Se alle her

Mad og drikke 

Se mere om morgenmad og Restaurant Skagen Strand

Se her

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på reception@skagenstrand.dk eller på telefon 9848 7222.