De gode lokale oplevelser

Oplevelser udenfor turiststrømmen

Er du på jagt efter de gode, lokale og måske knapt så kendte oplevelser?  Her giver vi dig bud på nogle alternative og spændende oplevelser, som absolut er et besøg værd.


 

Galleri Tornby

På en landejendom ved Tversted, omgivet af marker og skov, ligger det hyggelige og intime Galleri Tornby. Galleriet er i dag blandt de førende gallerier i Nordjylland af god og varieret kunst fra hele verden. Galleriets lokaler er fyldt med malerier, men også litografier, grafiske tryk, og skulpturer i bronze, raku og ler.

Kvaliteten i det kunstneriske udtryk er i højsædet og udstillingerne skifter henover sæsonen med kunst fra både nær og fjern. Ofte er der ferniseringer med gode musikalske indslag.

Se mere om galleriet og aktuelle udstillinger
 

Vendsyssels Historiske Museum

I gamle dage var købmanden et naturligt samlingssted, og i Den gamle Købmandsbutik i Vendsyssel Historiske Museum´s museumshaven har du igen mulighed for at snuse lidt til fordums tid.

Her kan du opleve duften, som vi alle kender fra de gode, gamle dage eller fra bedsteforældrene. Købmændene sælger alt lige fra sukkerkringler, spegepølse og kaffe til lys, bolsjer og meget, meget mere.

Vendsyssel Historiske Museum har meget mere at byde på og er helt bestemt et spændende sted at lægge turen forbi. Læs mere her
 

Landskabs & Landbrugsmuseet i Mosbjerg

Museet er en del af Vendsyssels Historiske Museum. Afdelingen i Mosbjerg omfatter to landbrugsejendomme, som ligger i et smukt og storslået landskab med høje bakker og dybe slugter.

Tæt ved gården Højen ligger et husmandssted, der drives som i begyndelsen af 1900-årene. Her findes husdyr af gamle racer og i skolernes sommer- og efterårsferie flytter ”husmandsfamilier” ind og lever livet som den gang. Familier og skoleklasser kan deltage i praktisk undervisning.

På gården Bjørnager er der en stor landbrugsudstilling med maskiner og redskaber fra perioden 1900-1950 og et righoldigt billedmateriale om hverdagen på landet dengang.

Se mere her
 

Isager Strik i Tversted

Danske Isager har siden 1977 været leverandør af skandinavisk strikdesign og kvalitetsgarner i naturfibre, begge dele kendt og elsket af strikkere verden over.

På et lille landsted i den nordjyske landsby Tversted,  i et naturskønt område tæt på Vesterhavet, ligger Isagers detailbutik. Butikken og den fine have er hyggeligt indrettet med små borde og cafésæt i butikken. Her ligger inspirations- og designkataloger fremme så I kan læne jer tilbage og finde inspiration til jeres næste kreationer.

Kursuscenteret ligger på Tversted Skole tæt ved butikken. Her kan du deltage i forskellige kurser hele året, blandt andet strikning, hækling, papier maché, kalligrafi, plantefarvning og akvarel malerier og meget mere.

Se mere om Isager StrikCamillos Køkken

På Tversted Skole kan du om sommeren nyde et godt måltid i Camillos Køkken. Her arrangeres forskellige events hele sommeren igennem. Du bydes velkommen til ugentlige fællesspisninger, pop-up-middage, fredagsvinbar, lørdagsfrokoster og meget mere. En god anledning til at møde de lokale.

Kig også forbi sommerbutikken "Camillo & Marietta". Her vil du finde nøje udvalgte købmandsvarer og produkter til køkken og kreative øjeblikke

Se mere om Camillos sommerkøkken

Galleri Bo

Galleri Bo slog dørene op i 2006 på Havnevej 10 i Skagen. Ideen var, at danne et galleri med kunst i øjenhøjde til de meget kunstinteresserede såvel som dem, der bare ønsker kunst, man kan omgive sig med i det daglige. Ikke mindst fokuserer galleriet på, at give kunderne gode råd om indretningen af boligen med kunst.

Se mere om Galleri Bo
 

Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling

Udover den faste samling af kunstværker vises her årligt 6-8 skiftende udstillinger af dansk og international nutidskunst, og museet har en stor samling af lokal kunst med hovedvægt af Karl Bovin, en af Danmarks store landskabsmalere.

Desuden er museet et af de få europæiske, og nordens eneste, museum for exlibriskunst. Museet har verdens største samling af exlibris (bogejermærker) med ca. 500.000 originale exlibris – blandt andet til de nordiske kongehuse.

Se mere om museet
 

Galleri Tronsmark

Galleri Tronsmark åbnede april 2009 og indehaveren laver selv moderne glaskunst og malerier og tilbyder glaskursus efter aftale. Herudover er der mange flere udstillere og du kan opleve spændende kunst indenfor malerier, skulpturer, keramik , glas kunst, bronzeskulpturer, kunsthåndværk, strik , tørklæder m.m.

Vil du komme helt tæt på de lokale kunstnerne, holdes der Kunsthåndværkermarked i haven samt inde i galleriet nogle søndage om året. Her har du mulighed for at købe kaffe/the og kage og nyde det i den skønne have i selskab med op til 25 kunstnere.

Se mere om Galleri Tronsmark